A projektről

A minőségbiztosítás menedzsment minden gazdasági szektorban életbevágóan fontos, annak érdekében, hogy biztosítsuk az üzlet fenntarthatóságát és eredményeinek/termékeinek minőségét. Az oktatási és képzési szektorban erre, ha lehet, még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, az Élethosszig Tartó Tanulás Európai Uniós előírásainak megfelelően.

Iskolákban és az egyetemeken létezik egy általánosan elfogadott európai minőségi előírás, indikátorokkal és értékelési módszerekkel ellátva. A szakképzésben az Európai Minőségbiztosítási Referencia Keretrendszer (European Quality Assurance Reference Framework – EQARF) előírásai a mérvadóak. Viszont a felnőttképzésben, az oktatást biztosító intézmények változatosságának köszönhetően, ez a minőségbiztosítás vagy hiányzik, vagy nem kielégítő.

A QUADRAT projekt egy olyan képzési anyagot és innovatív szoftvert fejleszt ki és ad át, melyet oktatási intézmények vezetői és adminisztratív személyzete sikerrel használhat a minőségmenedzsment terén.

A projekt tehát kifejleszti a következőket:

  • Egy, a felnőttképzés minőségmenedzsmentjével és a minőségmenedzsment rendszerek (ISO 9001, ISO 29990) használatával foglalkozó képzést
  • Egy új és adaptált képzési anyagot, mely a minőségmenedzsmentben dolgozók kulcskompetenciáit és az ISO 9001:2008 & ISO 29990:2010 felnőttképzésben történő alkalmazásának esettanulmányait mutatja be
  • Az ISO 9001:2008 & ISO 29990:2010 előírásainak megfelelő dokumentumrendező szoftvert
  • A képzést két alkalommal lebonyolítja, melyben az in-service tréning finanszírozási lehetőségét használhatják ki a résztvevők.

A partnerség négy magánvállalatból tevődik össze. Mindegyik partner jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a felnőttképzésben és a minőségbiztosításban. A partnerek Görögországból, Spanyolországból, Olaszországból és Magyarországról vannak. Bővebb információért, kérjük, keresse fel a Partnerek menüpontot.